Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2021

‘Nieuwe vorm van verrommeling’

Bollenstreek - De Vrije Ondernemers Noordwijk (VON) keren zich tegen de manier van werken van de Greenport Ontwikkelings Maatschappij (GOM).

Volgens de VON kost iedere GOM-woning 1.400 m2 aan eersteklas bollengrond. Met 600 woningen gaar daaroom 800.00 m2 aan bollengrond verloren. En dat kan volgens de GOM niet allemaal gecompenseerd worden door het opruimen van oude schuurtjes en bedrijfspanden. ,,GOM is verworden tot een projectontwikkelaar die marktverstorend werkt en daarmee voor een ongelijk speelveld zorgt.’’

Met het slopen van allerlei panden wordt het ook moeilijk voor jongeren om te beginnen met het bollenvak, zo vreest de GOM. Daarnaast zorgt de komst van villa’s tussen oude agrarische bedrijven voor een ‘nieuwe vorm van verrommeling’, stelt de GOM in een brief aan de gemeenteraden van deze streek.