Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2021

Minder windmolens door energiebesparing

Hillegom – GroenLinks blijft vasthouden aan de ambitie om Hillegom in 2030 energieneutraal en in 2050 klimaatneutraal te hebben.

Dat laat raadslid Boelo Meijer van deze partij weten. Maar die ambities moeten niet bereikt worden, door direct overal in de weilanden zonnepanelenvelden te plaatsen. Meijer wil dat eerst zonnepanelen op zoveel mogelijk daken van woningen en bedrijven komen, inclusief de gemeentelijke panden. Daarna kan gedacht worden aan duurzame energieopwek langs de infrastructuur.

En als er dan nog niet genoeg energie op een klimaatneutrale manier wordt opgewekt, moet er gekeken worden naar andere alternatieven. Meijer: ,,Maar de natuurwaarde en biodiversiteit moet behouden blijven.’’ Ook moet de gemeente de inwoners en ondernemers erop wijzen, dat het besparen van energie het meest effectief zal zijn: ,,Alles wat we zelf doen aan energiebesparing, hoeven we niet regionaal op te wekken. Dat scheelt al snel een aantal windmolens of zonneweides.’’