Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2021

Politiek wil geen windmolens en zonnepanelen in polders

Hillegom – 250 meter hoge windmolens, die fier over de velden draaien. Honderden hectares aan blinkende zonnepanelenweides; de Hillegomse politiek ziet het niet zitten.

,, Als kleine gemeente hoeven we niet voorop te lopen’’, gaf BBH-raadslid Frank Evers aan. ,,We moeten verstandig omgaan met het Hillegomse landschap. We moeten ons concentreren op het plaatsen van zonnepanelen op daken en isoleren van woningen.’’ De haren van Ria Heemskerk (Bloeiend Hillegom) rezen omhoog, toen ze las over het collegevoorstel om zonnepanelen toe te staan in de Oosteinderpolder.

Als er al wat ‘duurzame’ energie moet worden opgewekt, dan moet dat eerst via zonnepanelen op bestaande en toekomstige daken. Pas daarna eventueel langs de bestaande infrastructuur. Maar absoluut niet in de polders en op de bollenvelden. Louise Pijnacker (VVD): ,,We zijn een Bollenstreek en geen zonnestreek.’’