Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2021

Gemoederen stijgen over Losplaatsweg

Noordwijk – Het woonwijkje aan de Losplaatsweg blijft de politieke gemoederen bezighouden. Wethouder Theo Alkemade is volop in gesprek met projectontwikkelaar Van der Wiel en bedrijfspandeigenaar Van Haarlem. Dat liet Alkemade donderdagavond weten tijdens de vergadering van de commissie Ruimte, naar aanleiding van een vraag van Bruisend Noordwijk-raadslid Jaap de Moor.

Vandaag vindt het derde gesprek plaats tussen Alkemade en Van der Wiel. De wethouder hoopt, dat Van der Wiel een toezegging op papier wil doen, dat hij sociale woningen gaat bouwen op Bronsgeest. De geplande 24 sociale woningen aan de Losplaatsweg lijken er namelijk niet te komen.

In de tussentijd heeft Van Haarlem al een juridische brief aan de gemeenteraad gestuurd. Alkemade gaf aan, dat de gemeente de hele situatie goed in de gaten houdt, bijvoorbeeld waar het gaat om het verkeer en of het aantal parkeerplaatsen voldoende is.