Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2021

‘Handhaaf tegen illegaal gebruik bollenschuren’

Noordwijk – Het CDA-raadslid Van Haaster riep het college van burgemeester en wethouders dinsdagavond tijdens een commissievergadering op, om op te treden tegen het illegale gebruik van bollenschuren.

Van Haaster liet weten, dat hij voorbeelden kent, van stoppende agrarische ondernemers, die nog een bollenschuur hebben , ,,Van ouder dan 40 jaar; totaal afgeschreven en niet meer bruikbaar. Maar die schuren worden wel gebruikt voor een caravanstalling of timmerbedrijfje.’’ Als de gemeente beter zou handhaven, zouden de eigenaren van die schuren veel eerder geneigd zijn om hun bezit (tegen een lagere verkoopprijs, red.) aan de GOM te verkopen, aldus Van Haaster.

Directeur Onno Zwart van de Greenport Ontwikkelings Maatschappij was het eens met Van Haaster. ,,Een groot deel van de waarde van onroerend goed wordt bepaald door de bestemming, door verwachtingswaarde, maar ook handhaving. In heel veel objecten in het buitengebied vinden andere activiteiten plaats, waar soms geld mee verdiend wordt. Als je zo’n object wil kopen, zal de verkoper zeggen, dat hij er ieder jaar ook nog een bedrag uit haalt, waar hij voor gecompenseerd wil worden. Het niet handhaven heeft direct financiële gevolgen voor de onroerend goed-waarde.’’