Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 maart 2021

Raadslid strijdt tegen zwerfvuil

OEGSTGEEST – CDA-raadslid Tobias van der Hoeven ziet tot zijn grote ergernis, dat het zwerfvuil bij de op- en afritten van de A44 alleen maar toeneemt. Hij wijst de beschuldigende vinger naar Rijkswaterstaat en Royal FloraHolland.

Van der Hoeven: “De op- en afritten van de A44 zijn al langere tijd ernstig vervuild. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar vooral geen gezicht en een stille getuige van bijzonder asociaal gedrag.’’ Hier moet volgens hem snel tegen worden opgetreden. “Ten eerste door het snel schoon te laten maken door Rijkswaterstaat, want vuil trekt vuil aan. Ten tweede doordat het college de chauffeurs gaat wijzen op hun verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door in gesprek te gaan met Royal FloraHolland. Er lijkt een verband tussen het vrachtverkeer en het vuil. We moeten dit niet accepteren, waarbij mensen hun hele hebben en houwen uit het raam flikkeren.’’

Wethouder Peter Glasbeek zegde toe, dat hij in gesprek zal gaan met Rijkswaterstaat.