Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2021

Geen politieke steun voor appartementenhotel

Noordwijk – Een meerderheid van de gemeenteraad voelt niets voor de komst van een appartementenhotel aan het Jan Kroonsplein. Dat bleek donderdagavond tijdens de vergadering van de commissie Ruimte.

Wethouder Roberto ter Hark kreeg de vraag om met meerdere voorstellen te komen, waarbij ook de mogelijkheid wordt geschapen om (sociale) woningen te bouwen op dit stuk grond. Raadslid Van der Vossen (NZLokaal): ,,Er is veel behoefte aan woningbouw. Je kunt aan de voorkant van het Jan Kroonsplein heel dure woningen zetten en socialere woningen aan de achterkant achter de Bomstraat.

Ter Hark wees er op, dat nieuwe woningen moeten voldoen aan de norm van 30% sociaal en 60% koopwoningen van circa 325.000 euro. Terwijl dit gebied zo ongeveer het duurste stuk grond van Noordwijk is. Hij wees er op, dat er ook andere ontwikkelende partijen zijn, die liever een appartementenhotel willen ontwikkelen dan sociale woningen. Hij wil van de gemeenteraad een duidelijke opdracht krijgen of er op het Jan Kroonsplein woningen, een appartementenhotel of iets anders moet komen. ,,Laten we niet tot in de eeuwigheid met elkaar praten. De andere partijen en de omwonenden hebben recht op duidelijkheid.’’