Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 maart 2021

Stemmen staken over Hofbrouckerpark

OEGSTGEEST – Een motie van D66 over het Hofbrouckerpark behaalde vorige week donderdag geen meerderheid. Er waren negen raadsleden vóór deze motie en negen raadsleden; daarom wordt deze motie volgende maand opnieuw in stemming gebracht.

In de motie roept raadslid Vos (D66) op om het verzoek van de Initiatiefgroep Woon- en zorgcomplex Hofwijck positief te beoordelen en hen, en andere geïnteresseerden en belanghebbenden, actief bij de totstandkoming van het nieuwe bestemmingsplan te betrekken. Waarbij versnippering van het eigendom in het gebied voorkomen moet worden.

Ook moet er gezorgd worden voor de komst van sociale huurwoningen, die ten minsten 20 jaar in sociale exploitatie blijven. Deze woningen moeten worden toegewezen via het regionale woonruimteverdelingssysteem. Ook moeten er woningen komen ‘’met een duidelijke zorgcomponent’’. Maar tegelijkertijd moet de landschappelijke waarde van het park wel behouden worden.

Wethouder Peter Glasbeek liet weten, dat hij de motie kan overnemen. Maar hij overtuigde een meerderheid van de gemeenteraad niet. D66, PrO en HvO stemden voor het voorstel. Er waren echter slechts 18 raadsleden aanwezig. De motie wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering in april en dan moeten de raadsleden hier opnieuw over stemmen.