Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2021

Van Roode beschuldigt gemeente van favoritisme

Noordwijkerhout – De maat is vol voor Niels van Roode, directeur van Van Roode Infra B.V. Zijn bedrijf wordt stelselmatig gepasseerd door de gemeente, waar het gaat om aanbestedingen.

Van Roode geeft aan, dat zijn bedrijf dezelfde kansen moet krijgen als branchegenoten. Hij is ‘verbijsterd’ en geeft aan, dat een medewerker van de gemeente heeft laten weten ‘geen vertrouwen te hebben in ons bedrijf om een meerjarig onderhoudscontract met ons af te sluiten’. 

,,Dit riekt naar favoritisme’’, aldus Van Roode, die stelt dat zijn bedrijf ‘al bij tientallen aanbestedingen is uitgesloten’. ,,Dit heeft voor ons een héél nare bijsmaak en dit geeft ons een buitengewoon onaangenaam gevoel; alsof wij op de zwarte lijst staan. De uitsluiting staat haaks op de positieve en voortvarende benadering van de gemeente in 2016.’’ De directeur roept het gemeentebestuur op om zijn bedrijf ‘onmiddellijk in aanmerking te laten komen voor deelname aan inschrijvingen’.