Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Geen azijn en chloor tegen onkruid

Nieuwkoop – Met het mooie weer van de laatste tijd groeit het onkruid alle kanten op. Veel mensen kopen daarom in de winkel azijn en chloor om dat spul over het onkruid heen te gieten. Het is weliswaar effectief, maar niet milieuvriendelijk. De politieke partijen Natuurlijk Nieuwkoop en D66 roepen het college van burgemeester en wethouders op om hier wat aan te doen.

,,De biodiversiteit kan alleen goed aangepakt worden, als we dat ook op particuliere terreinen doen’’, aldus raadslid Annette Pietersen (D66). Kees Hagenaars (Natuurlijk Nieuwkoop) vult aan: ,,Inwoners gebruiken grote hoeveelheden azijn en chloor voor onkruidbestrijding. Dat is niet bepaald milieuvriendelijk.’’ Ook Nick Draper (CDA) vindt het ‘een rare zaak, dat gif verkocht mag worden’.

Wethouder Antoinette Ingwersen gaat hierover contact opnemen met de ondernemers. Bovendien wil ze contact opnemen met de landelijke politiek om te vragen of over dit onderwerp een voorlichtingscampagne kan worden opgestart. Een meerderheid van de raad stemde in met de oproep. Tom de Kleer, VVD-raadslid, beschuldigde hierbij de raad van ‘Amsterdamse praktijken’. ,,Een meerderheid heeft het college zojuist opgedragen om met ondernemers in gesprek te gaan, zodat ze milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen meer gaan promoten dan schadelijke varianten.’’