Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Meer dan 400 kinderen groeien op in armoede

Noordwijk – Maar liefst 925 huishoudens verdienen minder dan 120% van het minimumloon. Noordwijk doet het wel beter dan het landelijk gemiddelde. Deze 925 gezinnen zijn 4,6% van alle huishoudens, terwijl het in andere gemeenten gemiddeld om ruim 6% gaat.

Michelle Ellens van beleidsbureau KWIZ gaf hierover woensdagavond tijdens een commissievergadering meer informatie. 399 van die huishoudens hebben een bijstandsuitkering en 186 mensen moeten rondkomen van een AOW. De rest krijgt bijvoorbeeld een WW uitkering of heeft een laagbetaalde baan.

Meer dan de helft van deze huishoudens zijn alleenstaand en vaak zijn er gezondheidsproblemen. In totaal groeien 431 kinderen op in armoede; 58% van deze kinderen heeft een niet-westerse migratieachtergrond. Wethouder Dennis Salman is er voorstander van, dat deze gezinnen in beeld blijven via ,Vluchtelingenwerk, de moskee, Stichting Malawi of misschien het onderwijs’.