Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Met zonnepanelen van kastje naar de muur

Noordwijk – De bewoners in Offem Zuid, die klaagden over de verkeerd liggende zonnepanelen, hebben een reactie gekregen van de gemeente. Het is nog maar de vraag, of ze blij zijn met de inhoud van de brief die is ondertekend door burgemeester Wendy Verkleij.

Het gemeentebestuur geeft toe, dat het niet goed is gegaan: ,,Achteraf blijkt dat de oriëntatie van een deel van de woningen voor wat betreft de zonnepanelen niet optimaal is.’’ Maar in dezelfde brief komt een opsomming van allerlei duurzaamheidsmaatregelen waar de gemeente zich sinds 2016 ook om bekommert.

De manier waarop de zonnepanelen indertijd zijn aangelegd, voldoet volgens de gemeente aan de ‘EPC-norm’ (energie prestatie coëfficiënt). De burgemeester en wethouders raden de zonnepanelenslachtoffers aan, om contact op te nemen met de ontwikkelaar. ,,Mogelijk komt u samen tot een oplossing.’’