Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Strijd voor nieuwe De Schelft barst los

Noordwijk – Wat NZLokaal betreft, komt er zeker een nieuw functioneel centrum op de plek waar ooit De Schelft stond.

Dat geeft fractievoorzitter Lisette van der Vossen (NZLokaal) aan in vragen, die ze stelt aan het college van burgemeester en wethouders. Eerder vroeg het college zich af, ,,of er reële aanleiding is om tot een nieuw multifunctioneel centrum te komen”. Dat zint Van der Vossen niets. ,,In de voormalige gemeente Noordwijkerhout was De Schelft in het accommodatiebeleid aangeduid als “basisvoorziening”. Dat is het volgens onze fractie nog steeds.’’

,,De brand in De Schelft heeft niets veranderd aan de behoefte van de inwoners aan voorzieningen voor sport, cultuur en recreatie. Sterker nog: het aantal inwoners van Noordwijkerhout neemt ieder jaar toe, en daarmee ook de behoefte aan ruimte voor sport, zwemles, toneelvoorstellingen, carnaval, concerten, evenementen, enzovoorts.’’ Ze vraagt van het college onder meer extra informatie over investeringen in allerlei andere accommodaties in de gemeente Noordwijk.