Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 juni 2021

Lagere woning

De Zilk – De geplande woning aan de Wassenaarseweg tussen de huisnummers 8 en 10 wordt niet zo groot, als de initiatiefnemer had gewild.

Nadat het ontwerpplan bij de gemeente ter inzage lag, diende een buurman een zienswijze in en gaf aan problemen te hebben met de hoogte van de toekomstige woning. Het college van burgemeester en wethouders laat weten, dat daarna het bouwplan is veranderd.

De goothoogte wordt verlaagd van zes naar vijf meter en de maximale bouwhoogte wordt nu zeven meter; eerder zou dat nog negen meter worden. Hierdoor zal de vermindering van de lichtinval voor het naastgelegen perceel worden beperkt en sluit het bouwplan beter aan op het huidige straatbeeld.