Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 juni 2021

Onvoldoende informatie voor Sportraad Noordwijk

Noordwijkerhout – De Sportraad Noordwijk (SRN) vindt het ‘welhaast onmogelijk’ om een advies te geven over de heropening van het zwembad. Dat is te lezen in een brief aan het college en de gemeenteraad.

De SRN vindt, dat te weinig informatie is gegeven over de bijdrage van de verzekering in het heropenen van het zwembad. De technische staat van het zwembad was al niet best (slechte hygiëne, lekkages) en er is ‘onvoldoende zicht op een permanente oplossing voor de ‘natte’ activiteiten. Er zijn weinig zwembaden, waar Noordwijkerhoutse kinderen en volwassen terecht kunnen voor instructie-, gezondheids-, trainings- of wedstrijddoeleinden. De kritiek is stevig: ,,De suggestie dat alle activiteiten in Binnenzee ondergebracht kunnen worden, komt de SRN twijfelachtig voor’’.

Er zijn volgens de SRN al afspraken gemaakt met Teylingse zwemverenigingen en Binnenzee en die zwemverenigingen kun je niet zomaar uit het water gooien. De SRN stelt ook, dat de ‘geschetste kosten voor heropening ons onredelijk hoog voorkomen’. Een gemeentelijk voorstel om het huidige zwembad tijdelijk open te stellen met nieuwe apparatuur en die apparatuur later voor een nieuw zwembad te gebruiken overtuigt de SRN niet. ,,In hoeverre dit haalbaar is, valt door de SRN onvoldoende te beoordelen.’’ De SRN vindt wel, dat er ‘grote behoefte is aan zwemwater voor de Noordwijkerhoutse gebruikers’. Het college wordt geadviseerd om een berekening van Zwemvereniging Noordwijkerhout over de realisatie van een nieuw zwembad voor 6,8 miljoen euro in plaats van 9,8 miljoen euro ‘nader te onderzoeken’.