Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 juni 2021

Oorzaak blauwalg Oosterduinse meer steeds duidelijker

Noordwijkerhout – De hoge concentraties van stikstof en fosfor in het Oosterduinse meer komt van aangrenzende watergangen.

Dit spul zorgt voor een groei van de giftige blauwalgen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Eerder werd al het vermoeden uitgesproken, dat de agriculturele sector met middelen voor grond-, bol- en plantbewerking, de veroorzaker is van de hoeveelheden stikstof en fosfor.

Nu duidelijk is, dat er in de aangrenzende watergangen inderdaad hogere concentraties fosfor en stikstof zijn, wordt de komende drie jaar onderzocht wat precies de oorzaken hier van zijn. Tot die tijd worden er geen antiblauwalgmaatregelen genomen.