Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juni 2021

Meer bewegen zorgt voor meer geluk

KAAG EN BRAASSEM – Minder roken en drinken en meer bewegen; dat is waar de inwoners zich de komende jaren mee moeten bezighouden.

De Driemaster heeft samen met de gemeente Kaag en Braassem, het Sportbedrijf en het wijksamenwerkingsverband een actieplan opgesteld om de inwoners een gezondere leefstijl bij te brengen. Deze ‘Lokale preventieaanpak’ (LPA) moet de basis vormen voor alle verenigingen en organisaties om gezonde activiteiten op te zetten. Dan gaat het met name om activiteiten, die zich bezighouden met het terugdringen van roken en alcoholgebruik en het bestrijden van overgewicht.

Wie stil zit, gaat nadenken over zijn of haar problemen. Met nog een zak chips en een fles cola erbij, schieten de kilootjes omhoog. En vaak wordt dan ook nog een peuk of pilsje gepakt; het leidt allemaal tot een slechter gezondheid. Maar wie in beweging is, gaat niet roken of ongezond eten, is de gedachte achter deze methode. Inwoners worden door de deelnemende organisaties gewezen op dingen die ze wél kunnen doen en niet meer te kijken naar hun beperkingen.

Met de juiste begeleiding en het tegengaan van ‘beweegarmoede’ kunnen allerlei uitdagingen worden aangepakt, zoals armoede, laaggeletterdheid of sociaal isolement.