Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 juni 2021

Zwaard van Damocles boven zwemverenigingen

Noordwijkerhout – ,,De wethouder heeft het zwaard van Damocles boven de ‘natte’  verenigingen gehouden.’’

Deze forse kritiek staat in een brief aan de leden van de commissie Welzijn, die is ondertekend door Triathlon Vereniging de Bollenstreek Noordwijkerhoutse Zwem- en Reddingsbrigade Stichting De Zevensprong Zwemvereniging Noordwijkerhout en ‘de circa 2.700 ongebonden zwemmers uit Noordwijkerhout en De Zilk’.

Zij kwamen op 16 juni samen en wilden met het gemeentebestuur praten over een zwembad binnen het nieuwe sportcomplex De Schelft. Maar de wethouder liet weten, dat hij de gemeenteraad een beslui9t zal vragen over ‘een multifunctionele hal (passend binnen de begroting) of een multifunctionele hal met zwembad (niet passend binnen de begroting)’. Volgens de zwementhousiasten worden in de berekeningen de investering in het zwembad té hoog en het exploitatieresultaat té negatief voorgesteld. Zij geven aan, dat ook moet worden gekeken naar kostenbesparingen en mogelijke inkomsten door woningbouw.