Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2021

Meepraten via bingo en pizza’s

Hillegom – Het gemeentebestuur komt met een heel pakket aan maatregelen om de inwoners in de toekomst beter en vaker te laten meepraten.

Deze ‘toolbox voor inwonerparticipatie’ moet binnen enkele maanden klaar zijn, zegde wethouder Karin Hoekstra donderdagavond toe. Ze deed dit naar aanleiding van een motie, die door vrijwel de hele gemeenteraad ingediend werd. Senioren benader je namelijk op een andere manier dan jongeren. Of dat gaat gebeuren via bingoavonden of bijeenkomsten waar gratis pizza wordt uitgedeeld; dat wordt na de zomervakantie bekend.

Burgemeester Arie van Erk gaf aan, dat het belangrijk is om als gemeente te beschikken over veel verschillende manieren van het in contact komen met de inwoners. Zeker voor een onderwerp als de energietransitie, waarbij de Hillegommers de komende jaren te maken krijgen met een andere manier van het opwarmen van hun woningen en het op de daken leggen van zonnepanelen.