Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2021

Steun voor saneringskrediet

Noordwijk – Veel gemeenteraadsleden hebben wel oren naar het invoeren van een saneringskrediet. Waarbij de gemeente schulden van een inwoner overnemen, zodat die persoon nog maar met één schuldeiser te maken heeft; de gemeente.

Het gaat dan vooral om kleinere bedragen tot een paar duizend euro, verzekerde een ISD-medewerker woensdagavond tijdens een commissievergadering. Daarnaast vinden de politici, dat de ISD mensen met een betalingsachterstand liever per (beeld)telefoon of via een bezoek moet benaderen, in plaats van met een brief.

Hierop kwam wel de waarschuwing, dat zo’n manier van contact zoeken meer inzet van de ISD-medewerkers vraagt en dus wel meer geld gaat kosten.