Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2021

Plannen Prinses Irenelaan bekend gemaakt

Hillegom – De Prinses Irenelaan wordt 5,70 meter breed. Dat blijkt uit de plannen van de gemeente voor het herinrichten van deze weg.

De bus blijft over de Prinses Irenelaan rijden; daarom blijft hier asfalt op liggen. Maar dat asfalt krijgt wel een bruin/roodkleurige ‘streetprint’, zodat nieuwkomers op de weg het gevoel krijgen, dat ze langzamer moeten rijden. De inrichting van de weg wordt zo aangepakt, dat hier maximaal dertig kilometer per uur gereden mag worden. Op die manier kan de politie ook controleren op te hard rijdende bussen, fietsen, motoren of auto’s.

De bushaltes aan de westkant van de Prinses Irenelaan, tussen de Mariastraat en Weeresteinstraat, komen ter hoogte van de huisnummers 11-13 (halte zuidzijde) en de huisnummers 15-25 (halte noordzijde). Voor het in- en uitstappen stopt de bus op de rijbaan. De haltes aan de oostzijde van de Prinses Irenelaan komen te vervallen.