Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2021

Vier miljoen euro voor extra woningen Stek

Hillegom – Een voorstel om 4 miljoen euro beschikbaar te stellen, zodat Stek dat geld kan gebruiken voor extra sociale woningen, krijgt de handen van de gemeenteraadsleden nog niet enthousiast op elkaar.

Zo’n ‘bestemmingsreserve stimulering sociale woningbouw’ is volgens wethouder Anne de Jong met name bedoeld om projecten te versnellen, waarbij oude sociale woningen gesloopt worden en vervangen worden door een (groter aantal) nieuwe sociale woningen. De wethouder hoopte donderdagavond, dat dit tot 2030 zal leiden tot 150 extra sociale woningen.

Veel partijen twijfelden en vonden dat er te weinig onderzoek gedaan was naar de noodzaak voor en de hoogte van die 4 miljoen euro. Co Jansen (Fractie Co Jansen) stelde: ,,Dit is een raadsvoorstel om woningbouw te subsidiëren, in plaats van te stimuleren.’’ Volgende week bepaalt de raad of die 4 miljoen euro (10% van de totale reserves van de gemeente) inderdaad voor de Stek-bouwprojecten gebruikt mag worden.