Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2021

Meer verkeersslachtoffers

Hillegom – Na twaalf jaar heeft de gemeenteraad het Hillegomse Verkeers- en Vervoersplan geëvalueerd.

De politici schrokken er van, dat de belangrijkste doelstelling niet gehaald was; een afname van het aantal slachtofferongevallen met 20%. In plaats daarvan steeg het aantal slachtoffers juist; met name op de doorgaande (provinciale) wegen. ,,Zonder een afname van het (vracht)verkeer op deze wegen is een daling van het aantal ongevallen onwaarschijnlijk’’, zo staat in de evaluatie.

Wethouder Karin Hoekstra liet weten, dat ze na de zomervakantie met een nieuw mobiliteitsplan komt, met meer aandacht voor veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid. Ze zegde toe dat dit plan iedere twee jaar door de raad beoordeeld kan worden.