Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2021

Meer kans op bescherming oude gebouwen

Hillegom – Het gemeentebestuur voert een andere manier van beoordelen in, of oude panden het waard zijn om te behouden.

Wethouder Karin Hoekstra liet donderdagavond weten, dat er drie beoordelingssystemen komen: één met een heel hoge bescherming voor monumenten, één met een beschermingsniveau en andere gebouwen krijgen een heel laag beschermingsniveau. Bij het beoordelen of panden vallen onder een hoge, middelmatige of lage bescherming, wil de wethouder voortaan de erfgoedcommissie betrekken.

Een pleidooi van inspreker Alfred Pop om ook het Cultuur Historisch Genootschap Duin- en Bollenstreek en de Vrienden van Oud Hillegom een duit in het beoordelingszakje te laten doen, nam de wethouder niet over.