Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2021

College steunt komst PandeChecker®

Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders steunt een proefproject om een prototype van de ‘PandeChecker®’ uit te proberen.

Aan de totstandkoming van de PandeChecker® werken meerdere universiteiten mee, zoals de Universiteit van Amsterdam, Saxion University en Kingston University. De C.V. Trojka tegen Pandemieën heeft een ‘Zorg Tech’ subsidieaanvraag ingediend, ondersteund door meerdere universiteiten en de gemeente Noordwijk.

De ‘PandeChecker®’ is geschikt voor het voorkomen van besmettingen bij bewoners van zorginstellingen. Maar kan net zo goed ingezet worden op plaatsen waar veel mensen samenkomen. Te denken valt dan aan: het strand, concerten en open luchtbijeenkomsten. Maar ook bijvoorbeeld in ziekenhuizen, bij huisartsen of andere zorglocaties. Met de steun (de subsidie) van de provincie Zuid-Holland wordt het mogelijk om een zogeheten ‘PandeChecker®’ te plaatsen op het terrein van Groot Hoogwaak.