Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2021

Speeltuinen moeten door alle kinderen gebruikt kunnen worden

Noordwijk – Alle speeltuinen moeten bereikbaar zijn voor kinderen in een rolstoel.

Dit voorstel van raadslid Smeltink (Lijst Salman Noordwijk) werd dinsdagavond aangenomen door de gemeenteraad. Ook wordt het college opgeroepen om te zorgen voor voldoende speelmogelijkheden, waar kinderen mét en zonder beperking van kunnen genieten.

Wethouder Sjaak van den Berg omarmde dit voorstel, maar liet wel weten, dat meer geld nodig zal zijn voor het aanpassen van speeltuinen voor de minder valide kinderen. Doen!-raadslid Astrid Warmerdam bleef kritisch, al stemde ze wel voor. ,,Het gaat ons te ver, om alle speeltuinen aan te passen aan inclusief gebruik. Als de ouders er bij zijn, is het al inclusief.’’