Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 november 2021

Geen privéplekken voor elektrorijders

Hillegom – Eigenaren van elektrische auto’s kunnen geen openbare parkeerplaatsen gebruiken, om als enige daar met hun auto te mogen staan.

Gemeenteraadslid Dick van Egmond (GroenLinks) pleitte donderdagavond voor het toestaan van ‘verlengde private aansluitingen’. Hierbij wordt een oplaadpunt bij een openbare parkeerplek gezet en wordt de laadpaal gevoed door een kabel, die is aangesloten aan een elektriciteitsmeter van een huis of bedrijfspand. De eigenaar van het gebouw kan dan zelf bepalen, wanneer die laadpaal gebruikt wordt.

Wethouder Anne de Jong ontraadde de komst van dit soort initiatieven. ,,Als we het wel in de openbare ruimte toestaan, heeft die buurman een plek ingenomen en heeft hij een private plek in de openbare ruimte gekregen.’’ De komende jaren komen er wel meer écht openbare laadpaalaansluitingen bij in Hillegom.