Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 november 2021

Hoop voor Noordelijke ontsluiting

Hillegom – De 20 miljoen euro voor het project Noordelijke ontsluiting Duin- en Bollenstreek, die de Provincie Zuid-Holland wilde weghalen, zijn toch nog niet helemaal verdwenen.

Dat laat wethouder Karin Hoekstra weten in een brief aan de gemeenteraadsleden. Op 10 november heeft Provinciale Staten ingestemd met een motie, die de gemeenten in de noordelijke Bollenstreek extra tijd gunt om met een goed plan te komen om dit gebied beter te ontsluiten en de leefbaarheid en veiligheid te vergroten.

Dat plan moet leiden tot een ‘robuust net van fietspaden, openbaar vervoer verbindingen en autowegen’. Ook wordt een studie uitgevoerd naar de ‘optimalisatie van de (reeds geplande) oeververbindingen over de Ringvaart bij Lisse – Lisserbroek’.