Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2007

Kans op uitbreiding fysiotherapiepraktijk

LISSE – ‘Als de fysiotherapiepraktijk aan de Vivaldistraat 67a aan enkele voorwaarden tegemoet komt, stemt de gemeente in met de uitbreiding van het gebouw.’ Dit liet wethouder Guus Mesman (PvdA) op dinsdag 10 juli weten.

Fysiotherapie Boot Broersen en Batenburg had al eerder een bouwplan ingediend, waaraan de gemeente nog nadere eisen stelde. Mesman: ‘Met het nieuwe bouwplan is deels tegemoet gekomen aan de voorwaarden, maar er staan nog een paar puntjes open. Volgens de parkeernormen zijn bij een uitbreiding van de praktijk vijf extra parkeerplaatsen nodig. Omdat hiervoor de ruimte ontbreekt, kunnen de eigenaren dit ook compenseren door een bedrag van 20.300 euro over te maken aan de gemeente. Daarnaast mag het pand verschoven worden richting het naastgelegen pad, maar er moet wel een ruimte van minimaal twee meter blijven bestaan met dit pad. De kosten voor het herplanten van twee bomen en de groenstrook zijn voor rekening van de praktijk.’