Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2007

Lisse in 2008 ‘AED-proof’

LISSE – Door de gehele gemeente worden defibrillatoren geplaatst in zogeheten ‘zesminutenzones’. Dat is het resultaat van de D66-motie ‘Lisse Hartveilig’, die op 12 juli unaniem is aangenomen door de gemeenteraad.

Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) legt in zijn motie uit: ‘Snelle defibrillatie, binnen de eerste zes minuten na een hartstilstand doet de overlevingskansen stijgen met 70%. In onze gemeente zijn helaas nog onvoldoende zesminutenzones ingericht en daarom is onze gemeente niet ‘AED-proof’. We zijn van oordeel dat Lisse eind 2008 ‘AED-proof’ moet zijn.

Wethouder Adri de Roon (D66) gaat te rade bij de GGD om hen advies te vragen over de uitvoering van deze motie. Op basis van dit advies stelt hij een plan van aanpak op over de locaties waar de AED’s worden geplaatst.