Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 januari 2010

Ondanks onvrede toch hogere subsidie voor Valent

LISSE – Ondanks onvrede over de hoogte van de subsidie aan Valent voor het uitvoeren van het maatschappelijk werk, geeft de gemeente Lisse toch meer subsidie aan Valent dan eerder gepland. De organisatie heeft alle regiogemeenten gevraagd om een hogere subsidie, aangezien Valent uitgaat van een prijsindex (inflatie) van 2%.

Valent ontvangt jaarlijks subsidie van de gemeente Lisse voor het uitvoeren van het Algemeen Maatschappelijk Werk. Bij het bepalen van de subsidie ging Lisse uit van 1% inflatie. Na overleg met Valent en regiogemeenten blijkt dat de gemeente Lisse toch een hoger bedrag moet toekennen, evenals de andere gemeenten. Door het verstrekken van het bedrag wordt de nieuwe subsidie 1,8% hoger en komt uit op 227.000 euro, zo liet wethouder Adri de Roon dinsdag 5 januari weten.

Het collegevoorstel geeft uitgebreid informatie over deze beslissing en er staan opmerkelijke zaken in: ‘Al enige tijd is er wat onvrede over de hoogte van de subsidie aan Valent voor het maatschappelijk werk. De onvrede betreft met name de stijging van de overheadkosten. Daarnaast biedt de meerjarenovereenkomst geen ruimte voor bezuinigen. In de loop van 2010 zal een nieuwe overeenkomst worden afgesloten. Dit biedt de mogelijkheid beide punten aan te pakken.’