Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 maart 2012

Aanhangwagen voor voedselbank


LISSE – Dankzij een copuleus kerstdiner, waar vele sponsoren aanschoven, mocht de Voedselbank Lisse zaterdag 10 maart hun eigen aanhangwagen in ontvangst nemen. Voortaan worden de benodigdheden voor de wekelijkse voedselpakketten in dit fonkelnieuwe voertuig vervoerd. De komende jaren zal de aanhangwagen dankzij het door Bart van der Valk ontworpen logo duidelijk herkenbaar door de straten van Lisse rondrijden.

Namens de vijftig sponsorende organisaties droeg Dorien Wassenaar de aanhangwagen over, onder toeziend oog van de monumentale ceder die nog altijd het Vierkant opfleurt. Ze liet weten dat de dineractie ‘De Wilde Avond’ maar liefst 6.000 euro had opgeleverd. De kosten voor de aanhanger waren 3.000 euro. De komende jaren wordt de aanhangwagen goed verzekerd, terwijl de rest van de opbrengst in waardebonnen wordt uitgekeerd aan de Vrijwilligers van de Voedselbank. Op die manier kunnen zij er in tijden van minder aanbod voedsel van kopen voor hun cliënten.

Vrijwilligster Marianne Bergman had nog meer goed nieuws te melden: ‘Sinds 1 maart kunnen we gebruik maken van 50m2 aan opslagruimte in de Hobahohallen. We zijn nog op zoek naar stellages om bijvoorbeeld soeppakketten op te zetten.’ Wassenaar hoorde dit en na overleg kon ze melden: ‘Wij gaan ook de stellages regelen voor de voedselbank.’

Op dit moment ontvangt de Voedselbank Lisse veel donaties van onder meer de lokale Albert Heijn en Super de Boer in de Poelmarkt. Daarnaast helpt onder meer bakker Den Butter en scholen en kerken bieden hun assistentie aan op projectbasis. Meer voedselgiften zijn altijd welkom. Voor extra informatie: http://www.ycon.me/voedselbank-lisse.