Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

Commissielid pleit voor invoering buurtwacht

KAAG EN BRAASSEM – Commissielid Kelly Straver (Samen voor Kaag en Braassem) maakt zich zorgen om een stijging van de criminaliteit in de verschillende dorpen. Burgemeester Marina van der Velde geeft echter aan, dat het aantal delicten juist gedaald is.
Straver vroeg  zich af: ‘Welke maatregelen heeft onze gemeente genomen om het veiligheidsniveau op een wat hoger niveau te brengen? Dit in verband met de vele inbraakgevallen en pogingen tot inbraak wat de laatste maanden gespeeld heeft. Ook heb ik het idee dat het aantal auto-inbraken flink is toegenomen.’ Ze pleitte voor meer informatieavonden voor de inwoners om hen te informerenover het nut van een goede woningbeveiliging. Volgens haar zou het oprichten van ‘een soort buurtwacht’ ook een mogelijke oplossing kunnen zijn.
De burgemeester liet echter weten, dat politiecijfers aantonen dat het voor de inwoners juist veiliger is geworden in Kaag en Braassem. ‘Vergeleken met de maanden januari tot en met juni in 2012 en 2013 is het aantal incidenten gedaald. De woninginbraken gingen omlaag van 55 in 2012 naar 34 in 2013, het aantal auto-inbraken daalde van 79 in 2012 naar 55 in 2013 en er waren ook minder inbraken in bedrijven en winkels; van 16 in 2012 naar 9 in 2013.’

1 Comments:

At 8:58 a.m., Anonymous Theo said...

Een alarmsysteem tegen inbraken geeft mij nog altijd het meest veilige gevoel als ik weg ben

 

Een reactie posten

<< Home