Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 januari 2014

Recordopkomst bij Legoday

‘Thuis heb ik veel weiniger’
HOOGMADE – Een record aantal deelnemers kon de organisatie van de NKJB Legoday verwelkomen op vrijdag 3  januari. Maar liefst 325 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar genoten een dag lang van het bouwen van huisjes, vazen, Eiffeltorens of figuurtjes van legoblokjes. De initiatiefnemers van dit evenement, dat al weer voor de negende keer plaats vindt, zijn dan ook dik tevreden.
Harry Oudhoorn en John de Groot benadrukken dat het evenement staat en valt met de inzet van de vrijwilligers. Hoe kwamen ze een decennium geleden op het idee voor een Legodag? ‘We wilden wat leuks verzinnen voor de kinderen om tijdens de kerstvakantie aan mee te doen. Het eerste jaar kwamen er 75 kinderen, maar toen hadden we nog geen luchtkussens, theater, disco of tekenaar.’
De ervaring heeft namelijk geleerd, dat je jonge kinderen niet de hele dag alleen maar kunt entertainen met blauwe, rode, gele en zwarte legoblokjes. Na twee uur werken aan een legofiguurtje – al dan niet met gebruik van een voorbeeld – heeft zelfs de meest doorgewinterde legoconstructeur behoefte aan een andere vorm van ontspanning. Een theateroptreden van Sjaak Piraat of je even helemaal uitleven op één van de drie luchtkussens is dan heel fijn om te beleven.
De 8-jarige Ninthe is al een ervaren bezoeker. Ze onderbreekt haar werk om een vogelhuisje te creëren: ‘Ik ben hier vaker geweest. Ik vind het technisch Lego het leukst, want dat kan rijden en dingen doen.’ Voor Dean (6) is het zijn eerste keer. ‘Ik vind het leuk dat er zoveel Lego is. Thuis heb ik veel weiniger.’ Rozy (4) is heel blij met haar pappa: ‘Hij kan heel goed helpen.’ Zelfs de al 12 jaar oude Thijs geniet met volle teugen: ‘Het blijft leuk. Ik maak Minion; een poppetje van de Verschrikkelijke ikke.’
Dat de Legoday een vaste plek heeft gekregen in de Hoogmadese samenleving, is ook duidelijk. Sommige kinderen die negen jaar geleden het evenement bezochten, helpen nu mee als vrijwilliger, zo constateert Oudhoorn trots.