Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 februari 2014

Bewoners Hofwijck worden ‘afgevoerd’

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – Rob Braun van Transparant Oegstgeest maakt zich zorgen over de bewoners van Hofwijck die naar Voorhout moeten verhuizen vanweg de renovatie. Velen van hen zullen nooit meer terug komen in hun geliefde Oegstgeest. Zij hebben namelijk niet genoeg lichamelijke beperkingen en na de renovatie is het gebouw van Hofwijck alleen toegankelijk voor senioren die een zzp (zorgzwaartepakket) van  vier en hoger hebben.
Braun vond het verschrikkelijk: ‘De mensen worden uitgeplaatst naar Voorhout. Voor een aantal van hen is al zeker dat ze nooit meer terugkomen naar Oegstgeest. Is er een beleid dat mensen buiten Oegstgeest worden geplaatst, dat ze in Voorhout blijven en nooit meer terugkomen naar Oegstgeest? Ze worden afgevoerd. Wethouder Jos Roeffen lichtte toe, dat er geen gemeentelijk beleid is, dat zorgt voor de afvoer van ouderen . ‘Er zit een aantal mensen in Hofwijck die niet aan het criterium ZZP4 en  hoger voldoet. Zij kunnen na de renovatie mogelijkerwijs niet terukomen, omdat het gebouw ingericht wordt voor ZZP 4 en hoger.’  Fractievoorzitter Marien den Boer (CDA) vulde aan: ‘Dat is deels ook het gevolg van het rijksbeleid. De wethouder kan hier niets aan doen.’