Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2014

Dit kun je echt niet maken’

LISSE –D66-raadslid Maarten Magielse heeft het aan de stok met Jan Roos, journalist bij Powned. Deze laatste had een foto op Twitter gezet van drie bebaarde mannen, met daaronder de tekst: ‘De avonturen van Kabouter Plof, Blinde Piet en de operatie-assistente in Totaalgekkiestan. pic.twitter.com/lbbj1oiKu4’.
Magielse reageerde hierop: ‘Dit kun je echt niet maken. Buitenlanders die er anders uit zien zou niet moeten leiden tot een xenofobe vergelijking, inclusief belediging van het land.’ Roos was het hier niet mee eens: ‘Doe niet zo naïef. Dit zijn bloeddorstige gekken. Ze vechten voor al-Qaida in Syrië.’ Het raadslid wees Roos er op, dat hij er zeker van moest zijn, dat dit ook inderdaad al-Qaida strijders zijn. ‘Anders zet je jezelf in mijn ogen journalistiek voor schut’. Roos werd nu fel: ‘Jij zet jezelf enorm voor schut. Wat een naief wereldbeeld heb jij.’ Magielse eindigde de discussie: ‘Liever een naïef wereldbeeld dan cohesie-verminderend. Samenwerking en perspectief bieden in plaats van wegzetten zullen op lange termijn zegevieren. Dat zal ik altijd uitdragen.’