Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 januari 2015

Buitenlust mag doorgaan

OEGSTGEEST – De politieke partijen hebben geen problemen met de wijzigingen in de plannen voor het project Buitenlust. De parkeerkoffer mag er dus komen. Ook komen er drie woningen minder in vergelijking met de vorige plannen. Wethouder Wendelien Tönjann liet vorige week weten: ‘En een nieuwe blokje wordt een kwart slag gedraaid. Daardoor sluit het mooi aan op de Surinamestraat.’
Overigens leert navraag bij een gemeentelijk woordvoerder, dat parkeerplaatsen niet ten koste gaat van een speelplaats voor kinderen. In de hoek van de Floresstraat en de Balistraat komt een nieuwe speelplaats. Ten zuiden van de Balistraat worden minder huizen gebouwd. De Balistraat had in het oorspronkelijk ontwerp aan twee zijden parkeerplaatsen. Die opzet is vervangen door een opzet met eenzijdig parkeren in combinatie met een parkeerkoffer aan de zuidkant.