Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 januari 2015

Hockeyers douchen in voetbalkleedkamers

Uit angst voor legionellabesmetting
VOORHOUT – De legionellabesmetting bij de hockeyvereniging MHC Voorhout staat op zichzelf. Bij de naastgelegen voetbalvereniging Foreholte is er geen gevaar van zo’n besmetting in de pijpleidingen. Bestuurslid Cock van Leeuwen (verantwoordelijk voor facilitaire zaken) weet wel hoe dat komt.
‘Ze hebben al een paar keer last gehad van een legionellabesmetting. Er is een andere cultuur bij de hockey in vergelijking tot de voetbal. Hockeyers komen in hun sportoutfit naar het veld, spelen hun wedstrijd en gaan dan weer naar huis. Voetballers komen in hun gewone kloffie, gaan douchen na de wedstrijd en gaan dan pas weer weg. Onze douches en leidingen worden dus iedere dag gebruikt; daarom hebben we geen last van stilstaand water’, aldus Van Leeuwen.
Dat stilstaande water is de bron van alle zorgen. De legionellabacterie kan zich pas ontwikkelen in water dat niet stroomt, bij een temperatuur die tussen 21 graden en 60 graden ligt. Daarom heeft Foreholte een legionellabeheerplan opgesteld. Volgens dat plan moeten de leidingen regelmatig met water van boven de 90 graden doorgespoeld  worden. En dat werkt goed, zo laat Van Leeuwen weten. De kleedkamers van Foreholte zijn zelfs een magneet voor bezoekende hockeyteams die na een wedstrijd wél mogen douchen. Ze doen dat liever in de kleedkamers van Foreholte, dan bij de MHC Voorhout. ‘Dat is geen probleem; als clubs zijn we goede vrienden’, besluit Van Leeuwen.