Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2016

Pick up points en detailhandel op MEOB terrein

OEGSTGEEST – Herman Klaver (76), voorzitter van de winkeliersvereniging Lange Voort, pleitte vorige week tegen de komst van pick up points buiten het winkelcentrum. Ook mag er wat hem betreft geen detailhandel komen op het MEOB-terrein. Zijn pleidooi lijkt echter een schaduw uit het verleden.

Als het aan Klaver ligt, krijgen alleen de winkeliers uit het winkelcentrum de mogelijkheid om een pick up point te realiseren. Maar hiervoor hebben deze ondernemers al tientallen jaren de tijd gehad en ook nu nog is niet zeker, dat zij daar ooit toe overgaan. Klaver liet namelijk weten: Als een pick up point aan een behoefte voorziet, dan moeten we deze dienstverlening in het winkelcentrum hebben.'

Maar Klaver bleek een roepende in de politieke woestijn. Commissielid Simoons (D66) vond, dat pick up points op meerdere plekken in de gemeente aanwezig mogen zijn. En commissielid Mandema (CDA) vond een pick up point in het centrum juist geen goed idee. Hierdoor komen alleen maar meer auto's het centrum in en dat vormt volgens Mandema een 'enorme belasting voor de omgeving'. Commissielid Van Buren (VVD) voegde hier nog aan toe, dat het mogelijk moet zijn om enige detailhandel te hebben op het MEOB-terrein.


Ook wethouder Wendelien Tönjann (VVD) bleek voorstander van 'kleinschalige retail' op het MEOB terrein. Dat moet volgens haar niet gezien worden als een bedreiging voor de Kempenaerstraat en de Lange Voort. En wat de pick up points op een bedrijventerrein betreft, zo stelde de wethouder: 'Als de winkelcentra zelf hier niet in investeren, dan zien we het als een versterking.'