Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 augustus 2016

Geen woningen in Hotel De Duif

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders stemt niet in met de komst van permanente woonappartementen in Hotel De Duif. Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) maakte dinsdag 16 augustus duidelijk, waarom dit besluit is genomen.


De hoteleigenaar had een aanvraag ingediend bij de gemeente om 18 woonappartementen te realiseren. De wethouder voerde aan, dat het aanpassen van hotelkamers in appartementen leidt tot ongewenste bij-effecten. Zo zouden de parkeerproblemen verergeren en ook gaat de komst van die appartementen ten koste van de verkoop van andere geplande woningbouw. 'Projecten gaan hier door vertragen', aldus Ruigrok, die verder stelde: 'Het fietsparkeren in die poort is een probleem. We vinden het ook belang dat er een hotel in het centrum van Lisse blijft. Bovendien zouden het heel kleine appartementen van 30 m2 zijn. En om daar als starter te gaan wonen, is wel heel erg krap. We willen toch een beetje kwaliteit uitstralen.' Hierop grapte zijn collega-wethouder: Evert Jan Nieuwenhuis: 'En er passen geen 54 containers in de brandgang met die 18 appartementen.'