Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 oktober 2016

Kastesysteem

Nieuwkoop > 'Kinderen die voor een dubbeltje geboren worden, zijn criminelen in de wieg. Als de zorginstellingen een stapje harder lopen, kun je net de 'change' maken (om ze op het rechte pad te houden, red.).' Johan Rijcken, beleidsadviseur van de gemeente Zaltbommel, gaf donderdag 20 oktober een presentatie aan de raadsleden. Volgens hem is er in Nederland sprake van een kastesysteem, zoals in India.


Rijcken: 'Mensen zitten in de schulden, omdat ze het niet meer overzien. Wij, die hier aanwezig zijn, regelen onze zaakjes wel. Maar die mensen zijn niet zo geëngageerd en hebben die kennis niet. Het zijn niet ons soort mensen en daar moet je af en toe een stapje harder voorlopen. Daardoor voorkom je problemen.' Hij vervolgde: 'Het lijkt of we hier een kaste systeem hebben. Als je voor een dubbeltje geboren wordt, dan weet je dat het criminelen in de wieg zijn. Met een stapje harder lopen kun je net die change maken.'