Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 januari 2017

Juridische stappen dreigen tegen 'PVV Noordwijk'

NOORDWIJK > De initiatiefnemers voor de PVV Noordwijk blijken helemaal niet namens de landelijke PVV te handelen. Dit maakt Olaf Stuger, PVV-Lid van het Europees Parlement duidelijk. Hij houdt zich bezig met de organisatie van de lokale verkiezingen en dreigt met juridische stappen.

Op het onlangs geopende twitter-account @pvvnoordwijk is onder meer te lezen: ,,12 februari komt het grote nieuws. In 2018 gaan we Noordwijk terugveroveren op de incestueuze politieke kliek! #OnsNoordwijk.'' Maar het lijkt twijfelachtig, of de huidige initiatiefnemers daar deel van uit zullen maken.

Stuger laat weten, dat er contact is opgenomen met de initiatiefnemers. Hij stelt: ,,Onderstaande tekst gaat naar het zichzelf 'PVV Noordwijk' noemende initiatief. 'Het is ons gebleken dat u ten onrechte het logo van de Partij voor de Vrijheid gebruikt. Dit is niet toegestaan en wij verzoeken u dan ook dringend om dit gebruik per direct te staken. Mocht u aan dit verzoek geen gehoor geven, dan zijn wij genoodzaakt juridische stappen te ondernemen'.'' Op een verzoek om een reactie wordt door de 'PVV Noordwijk' niet gereageerd.

Ook Stuger heeft nog geen reactie gekregen. Wel heeft hij ,,wat suggesties gehoord'' van personen, die achter de twitteraccount zitten. ,,Bij ons is geen aanmelding van Noordwijk binnen gekomen. We moeten er rekening mee houden, dat mensen onze naam gaan gebruiken. En vervolgens dingen zeggen, waar we het niet mee eens zijn. Deze meneer of mevrouw is van harte uitgenodigd om zich alsnog te melden. Wellicht is het een goede kandidaat, maar we moeten de dingen wel in de juiste volgorde laten lopen.'' Hij besluit: ,,We zijn blij met het enthousiasme voor de PVV. Maar het is belangrijk om initiatieven goed te coördineren, vooral in campagnetijd. En we kunnen niet uitsluiten, dat hier een concurrerende politieke partij achter zit.''


Joep Derksen