Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 december 2018

Geheime vergadering


Over scheve huisjes

[KAAG EN BRAASSEM] De politiek is druk bezig met het zoeken van standplaatsen voor de zogeheten 'scheve huisjes'. Dat zijn wooncontainers, waar mensen komen te wonen die niet kunnen aarden tussen andere inwoners. Zij moeten in een 'prikkelarme' omgeving wonen. Dus op minimaal een meter of honderd afstand van andere mensen.

In Kaag en Braassem is onrust ontstaan over de komst van deze nieuwe bewoners, die onder meer onderdak vonden bij de Binnenvest in Leiden. Onder de mensen, die al meerdere jaren dak- en thuisloos zijn en in aanmerking komen voor een scheef huisje, zitten ook zogeheten 'draaideurcliënten'. Zij hebben regelmatig in de cel gezeten. Wat ze precies gedaan hebben, dat wordt niet bekend gemaakt.

Burgemeester Marina van der Velde laat hierover weten: ,,Die mensen, die deze scheve huisjes nodig hebben, zijn er en kunnen we niet wegmaken. We moeten iets verzinnen waardoor zowel zij als wij ons het meest prettig voelen.'' Volgens de burgemeester gaat het voornamelijk om mensen, die niet in een woonbuurt kunnen verblijven ,,met allerlei geluiden. Er zijn mensen met verzamelwoede, die 6.000 fietsen in de tuin willen hebben. Dat moet je niet in een woonbuurt doen maar op een afgelegen plekje.''

Vorige week vergaderden de gemeenteraadsleden over de komst van twee scheve huisjes, waar ze geplaatst moeten worden en of de inwoners daar nog inspraak over mogen hebben. Net zoals enkele jaren geleden gebeurde bij de discussie over de locaties van de Extra Sociale Woningen. Wat de uitkomsten van die vergadering zijn geweest, is nu nog onduidelijk; de bijeenkomst vond namelijk 'in beslotenheid' plaats. Wellicht wordt later duidelijk, wat de politiek in de achterkamertjes besloten heeft. Er is overigens geen garantie, dat er maximaal twee wooncontainers komen. De burgemeester: ,,In de toekomst kunnen er meer komen.''