Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 november 2019

Meedenken over groen


KAAG EN BRAASSEM – De inwoners van Kaag en Braassem mogen meepraten over het besteden van 400.000 euro aan groen. Dit voorstel van Samen voor Kaag en Braassem werd maandagavond gesteund door alle overige partijen.

De komende jaren kan de gemeente vier toen extra besteden aan het openbaar groen. En dat geld kan natuurlijk op allerlei manieren uitgegeven worden. Hiervoor willen de politici de inwoners om hun mening vragen. Niet alleen kunnen eigen ideeën ingediend worden, maar ook zijn er tien voorstellen voor meer en beter groen in de wijken.

Dan gaat het bijvoorbeeld om meer bloeiende bermen, ‘tiny forests’ van fruitbomen, groene schoolspeelplaatsen en bankjes in ‘groene oases’ in verschillende dorpen. Ook een oude wens voor het realiseren van een ruiterpad vanuit de manege in Roelofarendsveen zou met een deel van die vier ton betaald kunnen worden. In de loop van volgend jaar kunnen de inwoners hun groenwensen laten weten.