Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juli 2020

Onderzoek naar geothermie

Noordwijk – De bedrijven Firan en Shell onderzoeken of een plek aan de oostkant van de Leeweg (in de richting van Teylingen en de Haarlemmertrekvaart) geschikt is voor geothermie.

Die geothermie moet vanaf 2024 de huizen kunnen opwarmen, eventueel in combinatie met restwarmte van bedrijven uit de Greenport Aalsmeer. Firan wil na de zomervakantie met de betrokken gemeenten in de Bollenstreek een intentieovereenkomst sluiten om de mogelijkheden van boren naar aardwarmte te verkennen.

Het is nog lang niet zeker, of het gebruik van geothermie in deze regio mogelijk is. In Grubbenvorst werd ook geboord naar aardwarmte, maar in 2018 werden die werkzaamheden gestaakt vanwege een tweede aardbeving met een kracht van 2.0 op de schaal van Richter. In België toonde onderzoek aan, dat kleine aardbevingen in de gemeente Dessel een rechtstreeks gevolg zijn van hun geothermiecentrale, zo valt te lezen op Wikipedia.