Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Buurtsportcoaches worden ook leefstylecoaches

Noordwijk – Als buurtsportcoaches tegelijkertijd ook leefstylecoaches zijn, kan dit helpen tegen bijvoorbeeld de strijd tegen overgewicht.

Dit voorstel van Lijst Salman Noordwijk, CDA en fractie Doen! werd met ruime meerderheid van stemmen aangenomen. Volgens raadslid Van Eeden (LSN) zijn er in het land succesvolle resultaten behaald door mensen, die een GLI (gecombineerde leefstijl interventie) studie hebben gedaan.

Zij hebben een beter overzicht van het sport- en beweegaanbod in de gemeente en kunnen er sneller voor zorgen, dat mensen met fysieke of mentale uitdagingen doorverwezen worden. Het college zoekt uit, wat de mogelijkheden zijn van het combineren van de functie van sportcoach met leefstylecoach.