Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Extra vrije kavels

Nieuwkoop – In het bouwgebied Buytewech-Noord mogen zeven extra villawoningen gebouwd worden. Op die manier komt de gemeente uit de kosten; door het hoge percentage sociale woningen dreigde een exploitatiewinst van 4,1 miljoen euro namelijk te veranderen in een miljoen euro verlies. De gemeenteraad nam dit voorstel over van SBN over.

De zeven vrije kavels komen in de plaats van zeven ‘middeldure’ koopwoningen en leveren ruim een miljoen op. De VVD had ook een plan opgesteld om uit de kosten te komen, maar trok dit idee in, toen SBN met haar voorstel kwam. De gemeenteraad ging er unaniem mee akkoord.