Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Kruispunt Leimuiden aangepast

Leimuiden – Met het aanpassen van de stoplichten bij de entree van Leimuiden moet de doorstroming van de N207 verbeteren. De Provincie Zuid-Holland gaat deze verkeerslichten zo snel mogelijk aanpassen. Daarnaast koopt de gemeente Kaag en Braassem een stuk grond in de buurt van het kruispunt, zodat daar een extra opstelstrook aangelegd kan worden.

Ook wordt de bushalte verplaatst voor de bus richting Schiphol. Deze komt nu tegenover de halte te liggen aan de andere kant van de N207. Die opstelstrook aan de Stapenséastraat wordt gebruikt voor het verkeer vanuit Leimuiden, dat linksaf wil slaan. Voor de fietsers wordt een dubbelzijdig fietspad aangelegd, dat in de plaats komt van de huidige fietssuggestiestrook. De fietsoversteek bij de brandweerkazerne wordt ook verplaatst.

De stoplichten worden vervangen door ‘intelligente’ verkeerslichten. Deze zorgen er voor, dat de bussen sneller kunnen doorrijden, maar reageren ook op het verkeersaanbod. Zodat inwoners van Leimuiden in de ochtend niet te lang hoeven wachten, als ze met hun auto naar het werk moeten. De inwoners van Leimuiden hebben al veel langer de hoop, dat er een verbetering komt bij dit kruispunt, omdat ze iedere ochtend daar in de file komen te staan.