Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2021

Infographics voor laaggeletterden

OEGSTGEEST – Gemeenteraadslid Karin Rosdorff (Hart voor Oegstgeest) maakt zich zorgen over de mogelijkheid van laaggeletterde inwoners, om mee te kunnen praten via digitale media.

Ze verwees tijdens de raadsvergadering naar de website ‘Doe mee’, als voorbeeld van inwonerparticipatietrajecten. Rosdorff gaf aan, dat 3.000 inwoners van Oegstgeest laaggeletterd zijn en problemen hebben om via dat medium hun mening te kunnen geven. En ze wilde weten, hoe het college er voor gaat zorgen dat ook mensen, die moeite hebben met lezen en schrijven ook kunnen participeren.

Wethouder Jan Nieuwenhuis gaf aan, dat het taalgebruik op de ‘Doe mee’ website op zo’n manier is opgezet, dat er niet veel moeilijke woorden worden gebruikt. “Laaggeletterden kunnen in de meeste gevallen dit wel lezen. We maken gebruik van tijdlijnen en infographics; dat helpt om de teksten te begrijpen. We proberen de toegankelijkheid voor deze doelgroep zo groot mogelijk te maken.’’