Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2021

Kritische vragen over planontwikkeling Losplaatsweg

Noordwijk – Fractievoorzitter Jaap de Moor (Bruisend Noordwijk) heeft kritische vragen gesteld over de planontwikkeling Losplaatsweg. Hij geeft daarbij aan, dat ‘de meer lucratieve fase 1 wel is gerealiseerd’, maar dat er nog geen zicht is op fase 2, ‘waarin onder meer sociale woningbouw en een parkeergarage waren voorzien’.

De Moor wil onder meer weten van het college van burgemeester en wethouder: ,,Klopt het dat ambtenaren in een uitgebreid memo inzake de anterieure overeenkomst aan (toenmalig, red.) wethouder Bakker gemeld hebben, dat van der Wiel geen bankgarantie wilde stellen, maar wel een hypotheek wilde vestigen op een stuk grond, die openbaar zou worden en zij negatief geadviseerd hebben aan de wethouder, omdat die grond onvoldoende waarde vertegenwoordigde?’’

Klopt het, dat wethouder Bakker kort voor deze vergadering (van 7 juli 2016, red.) nog een gesprek heeft gehad met van der Wiel omtrent de nakoming van verplichtingen? Zo ja, is in dat gesprek door van der Wiel toegezegd, dat indien fase 2 niet binnen 5 jaar gerealiseerd zou worden, het segment sociale woningen zou kunnen worden toegevoegd aan het plan Bronsgeest, waar van der Wiel beschikt(e) over grondposities? Zo ja, op welke wijze denkt het college alsnog nakoming van dit onderdeel, alsmede het tekort aan parkeerplaatsen te kunnen bewerkstelligen?’’ Het college heeft enkele weken de tijd te reageren.